Våtrumsmatta - Massor med våtrumsmatta

Fakta om våtrumsmattor

Det finns mycket bra fakta och information man bör känna till innan man lägger en ny våtrumsmatta i badrummet.

Göra rent en våtrumsmatta

Göra rent en våtrumsmatta

Om du fått en fläck på din våtrumsmatta är det viktigt att torkar upp innan spillet självtorkat på våtrumsmattan. Om fläcken hunnit torka och ämnet inte går att lösa med vatten, som t.ex. läppstift, ska man använda ett så milt rengöringsmedel som möjligt för att inte förstöra våtrumsmattan.

Om fläcken sitter kvar en stund så kommer den äta sig in i våtrumsmattan och går inte att få bort senare även om kraftiga rengöringsmedel används.

Golvvärme under våtrumsmattan

Man kan ha golvvärme under våtrumsmattan men det gäller att se till att det inte blir för varmt. Upp till 80 W/m² klarar de flesta golvmattorna men om man på något ställe har golvvärmen ytligt lagt kan det punktvis gå över maxtemperaturen och bli mörka fläckar. Om du har vattenburen värme är rekommendationen att begränsa maxtemperaturen till 45°C i systemet.

Leverantörer av våtrumsmattor

Leverantörer av våtrumsmattor

Det finns inte lika många tillverkare och leverantörer av våtrumsmattor som det finns av klinkers. Där det är störst chans för dig att hitta din våtrummsmatta är från:

  • Tarkett - Badrumsinspiration på golvet
  • Forbo - Bästa våtrumsmattan för badrummet

Våtrumsmatta vs. badrumsmatta

En badrumsmatta är inte samma sak som en våtrumsmatta. Badrumsmattan är en mindre matta som man lägger på badrumsgolver ovanpå våtrumsmattan eller klinkergolvet. En badrumsmatta är ofta mjuk och gosig att stå på samtidigt som den inte ska glida på golvet.


Mer fakta om våtrumsmatta

Här finns massor med intressant och kul om våtrumsmattor, badrumsgolv och våtrumstapeter.Meny - Våtrumsmatta
Till förstasidan på www.vatrumsmatta.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeFakta omFöretagNyheter