Våtrumsmatta - Massor med våtrumsmatta

Våtrumsmattor

Våtrumsmattor

Våtrumsmattor kan användas i fler rum än badrum, tvättrum och andra våtrum. Fördelarna med våtrumsmattorna är att de ofta är något kraftigare än andra platsmattor och att de inte blir hala lika lätt. En våtrumsmatta som är avsedd för offentliga lokaler är dessutom motståndskraftig mot slitage än andra golvmattor.

Du ska inte försöka lägga en tjock och styv våtrummsmatta själv för även för erfarna golvläggare kan det vara svårt att får våtrumsmattan helt perfekt.

Våtrumsmattor på badrumsgolvet

Våtrumsmattor på badrumsgolvet

Plastmattor, så kallade våtrumsmattor, för badrum finns nu i många olika kvalitéer, färger och mönster. En rekommendation är att välja en något dyrare våtrumsmatta som är avsedd för offentlig miljö då denna är tål slitage bättre samt är tjockare vilket döljer mindre ojämnheter under mattan samt att de svetsade skarvarna i mellan mattdelarna håller bättre.

En plastmatta är mycket svårare att lägga jämfört med kakel. Därför är det rekommenderat, även för Gör-Det-Självaren, att använda sig utav en av GVK godkänd våtrumsmatta. Be golvläggaren alltid om ett intyg som beskriver att det utförda arbetet följt nuvarande branschregler som du kan visa upp för försäkringsbolaget om någon vattenskada skulle inträffa.

Tänk på att våtrumsmattor kan vara svåra att få att fästa på vissa byggskivor avsedda för våtrum. Innan du väljer våtrumsmatta bör du också funderat och bestämt dig för vilket typ av ytskikt du ska ha på väggarna. Ofta har man våtrumstapeter på väggarna om man använder våtrumsmatta med det är inga problem att sätta kakel. Tänk då på att den understa kakelplattan brukar gå ut lite från väggen längst ner eftersom den överlappar våtrumsmattan.

Leverantörer av våtrumsmattor

Det finns flera svenska leverantörer av bra våtrumsmattor som skapar genuin badrumsinspiration.

  • Forbo - Mängder med våtrumsmattor till badrum som inspirerar
  • Tarkett - Badrumsinspiration på golvet
  • Armstrong - Inspirerande plastmattor för badrummet
  • Uponor - Golvvärme - Osynlig komfort från vattenburen golvvärme till ditt hus och hem

Mer fakta om våtrumsmatta

Här finns massor med intressant och kul om våtrumsmattor, badrumsgolv och våtrumstapeter.Meny - Våtrumsmatta
Till förstasidan på www.vatrumsmatta.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeFakta omFöretagNyheter